Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

          +381 26 4630 200

Image is not available

Радници ЈКП Зеленило и гробља Смедерево присутни су на улицама града Смедерева током целе године. Из тога се закључује колико је велики и разноврстан обим послова које свакодневно раде наши запослени. У октобру смо почели са припремом терена за садњу сезонског цвећа од ужег центра града ка периферији. На зеленим површинама највише ће бити засађена врста Дан и ноћ (Viola sp.), различитих боја. Садња цвећа завршена је на следећим локацијама: лук, пирамиде и ћупови на Тргу, Трг Николе Крге, Улица 17. октобра, потез око Гимназије, жардињере у Карађорђевој улици, Центру за културу, у Кнез Михајловој улици, ћупови код Амана и парку Три хероја, пирамиде на Кеју, метална конструкција код Гимназије, зелене површине код НЛБ банке, Данубијуса, СО Смедерево, у Улици Деспота Гргура, Вински град. У току је садња Ligustruma и формирање живе ограде и сетва траве код наплатне службе ЕПС-а.

Image is not available

Цвеће као што је Дан и ноћ (Viola sp.), у палети различитих боја и нијанси красиће зелене површине у рано пролеће. Део произвденог биљног материјала пласира се и преко продаје цвећа у Расаднику нашег предузећа, где производња садног материјала траје непрестано током целе године.

Image is not available

Орезивање обухвата проређивање крошњи стабала, сечу сувих и поломљених гранчица и издизање крошњи стабала. Запослени у Зеленилу свакодневно обављају орезивање дрвећа.

Image is not available

Орезивање је обављено у следећим улицама: Милоша Обилића, Шалиначкој, Цвијићевој, Светозара Марковића, Патриса Лумумбе, као и у насељима: Милоје Ђака, Ковачићеву, МЗ 25.мај (дечији вртић), Парк 5.јуни. Завршено је обликовање крошњи дрворедних садница у Улици Краља Петра. Наредних дана настављамо са овом теденцијом, све док нам временски услови то буду дозвољавали.

Image is not available

Колико год били поносни на наше зелене површине, оне захтевају свакодневну бригу, кошење, орезивање, садњу, па и то што је тренутно најактуелније – сакупљање и одвоз гомила лишћа.

Image is not available

Све ове радове и локације помно прати наша служба хигијене, која се труди да нам паркови и зелене површине буду чисте и уредне.

Image is not available

Очување и одржавање постојећих зелених површина је један од главних задатака ЈКП Зеленило и гробља Смедерево. Одржавање чистоће улица, насеља, јавних површина представља најстарије послове РЈ Чистоћа, која послује у склопу ЈКП Зеленило и гробља Смедерево. Ради ефикаснијег пружања ових услуга делатност се обавља у три смене свакодневно.

Image is not available

У Смедереву и даље велики број грађана за грејање кућа и станова користи чврста горива. Због тога што многи од њих не воде рачуна о безбедном одлагању пепела и жара, бацајући га у контејнере који не служе тој намени, стварајући при томе потенцијалну опасност од избијања пожара, ових дана у граду су постављене специјалне посуде за пепео. У питању су посебно конструисане мале посуде у које грађани треба да бацају пепео и жар, који се на тај начин не мешају са осталим отпадом и које су за сада постављене на две локације у граду – у насељу Сењак и насељу Папазовац.

Image is not available

Надлежни се надају да ће овај вид одлагања имати ефекта и да ће призора упаљених контејнера бити све мање. Комунални радници су врло често у зимском периоду наилазили на упаљене контејнере у којима су се жар и пепео мешали са осталим отпадом. Након што се ти пожари угасе контејнери су по правилу или потпуно изгорели или трајно оштећени и неупотребљиви. Поред материјалне штете, постоји и велика опасност да се пламен рашири на околно растиње или аутомобиле, али и да угрози безбедност пролазника. Апелујемо на суграђане да жар и пепео не бацају у контејнере за смеће, већ у специјално обезбеђен простор и направљене посуде са посебном наменом.

Image is not available

ЈКП Зеленило и гробља Смедерево је претходних дана извршило реконструкцију дотрајалог степеништа на Старом гробљу. Степенице су биле у доста лошем стању, тако да је реконструкција урађена искључиво због безбедности и сигурности наших грађана, који посећују Старо гробље. У наредном периоду је у плану тотална обнова степеништа и ограде на Старом гробљу, по планираном Пројекту.

Image is not available

Ових дана је одрађено насипање шодером и ризлом свих стаза на Новом гробљу, које нису асфалтиране, а у циљу побољшања услова у јесењем и зимском периоду, а поготово због Задушница које су биле претходног викенда. Нашем предузећу је поверен огроман посао, укључујући велики број делатности. Унапређење и повећавање обима посла и квалитет је уједно оговоран и тежак задатак, које ЈКП Зеленило и гробља Смедерево настоји да успешно решава.

Arrow
Arrow
Slider

Израда ограде на новом гробљу

Na Novom groblju u Smederevu, u završnoj fazi je izrada ograde, dugačke 80m, koja je napravljena od betonskih

Металне оградице у Улици војводе Мишића

У Улици војводе Мишића, претходних дана, ЈКП Зеленило и гробља Смедерево је поставило металне оградице, у циљу заштите

Замена дрворедних садница у Улици деспота Ђурђа

 Радници ЈКП Зеленило и гробља Смедерево данас су завршили садњу дрворедних садница, укупно 5 стабала,

Орезивање у дунав парку

Зеленило се увек труди да продужи живот стабла, тамо где се проблем може решити интервенцијама на крошњи и

 Улична расвета

 Пријава кварова

udomljavanje3

 Пси за удомљавање

 Корисни линкови