Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

          +381 26 4630 200

РЕНОВИРАНА ПИЈАЦА

PJACA

Свечано је отворена реновирана Зелена пијаца на Царини. Пијаца је сасвим ново рухо добила средствима града...

Свечано је отворена реновирана Зелена пијаца на Царини. Пијаца је сасвим ново рухо добила средствима града, а њен изглед сада је приближан пијаци у централном градском језгру. Радови на уређењу пијаца се настављају, а за десетак дана биће отворена у Михајловцу. Настојања града и ЈКП Зеленило и гробља иду у правцу да све постојеће пијаце добију ново, лепше лице, a у значајној мери биће побољшани услови за рад закупаца, али и боравак корисника пијачних услуга.Реновирана Зелена пијаца на Царини сада је наткривена тендом и заштићена од свих временских услова. Има 40 нових тезги за продају пољопривредних производа, а постављено је 10 тезги за продавце са текстилом. Тезге су са затвореним боксовима за складиштење производа који се закључавају како продавци робу не би морали да враћају кућама. Преуређена је и Млечна пијаца са 10 витрина, чиме се задовољавају потребе закупаца тезги, као и самих грађана да производе и лако кварљиве намирнице купују на потпуно безбедан начин.
У време трајања радова закупцима је за продају био обезбеђен други оближњи простор. Продавци су задовољни и због чињенице да се након реновирања неће повећавати цене закупа. Како истичу надлежни РЈ Пијаце у ЈКП Зеленило и гробља, није се ишло у реновирање да би се повећавала цена закупа, него да би закупци радили у лепшем амбијенту и имали боље и безбедније услове за рад.
Свака месна заједница добиће своју нову пијацу, а и процес преузимања постојећих пијаца у селима одвија се како је и планирано. Преузете су до сада зелена, кванташка и робна пијаца у Осипаоници, затим зелена пијаца у Скобаљу и Лугавчини, као и сточна и зелена пијаца у Сараорцима.
Иначе, реновирање пијаце на Царини почело је пред крај прошле године. Због временских неприлика и ниских температура током зиме радови су успорени, а чим је то време дозволило интензивирани, тако да се Царинчани са првим пролећним данима могу поносити, не само новом и савременом Робном пијацом, већ и реновираном Зеленом пијацом какву би пожелела свака градска и сеоска месна заједница.
У међувремену су захваљујући помоћи града, завршени и радови на постављању новог осветљења и посебних застора на централној градској пијаци, који су својеврсна заштита продавцима и купцима у свим временским условима, било да се ради о снегу, киши, ветру или јаком сунцу. Размишља се, такође, и ради на отварању тзв. „мини пијаца“ на периферним деловима града, тамо где су грађани исказали потребу за њиховим отварањем.

 Улична расвета

 Пријава кварова

udomljavanje3

 Пси за удомљавање

 Корисни линкови